Valitse Sivu

Blogi | Kirjoittaminen | Digiaika

Kirjoittaminen: Miten kirjoitat helposti?

Kirjoittaminen: Miten kirjoitat helposti?

Voit kirjoittaa helposti silloin kun rakastat sitä mitä kirjoitat. Ennen kuin kirjoitat, mieti mitä rakastat? Mistä voisit kirjoittaa ja jutella aina?

Silloin kun löydät oman aiheesi, kirjoittaminen sujuu paljon helpommin.

Näin minä löysin oman aiheeni

Minä rakastan kirjoittamista ja kirjoittamisesta puhumista ystäväni kanssa. Se sai minut perustamaan kauan sitten ensimmäisen kirjoittamiseen liittyvän blogini. Siitä seurasi lisää muita vähän pienempiä blogeja ja ideoita kirjoittamiseen. Vähitellen aloin ymmärtämään oman aiheeni ja näkökulmani kaikkeen.

Toinen osa-alue on tietokoneet. Voisin jutella niistäkin vaikka kuinka paljon.

Lopulta yhdistin nämä kaksi osaksi tätä nykyistä blogiani.

Ei riitä vain pelkkä kirjoittaminen tai sanataideohjaajana toimiminen. Haluan auttaa kirjoittajia hyödyntämään enemmän tietokoneita ja digiaikaa ja innostaa heitä kirjoittamaan.

Itse opiskelin tietokoneita ja välillä tuntui siltä, ettei minulla ollut koskaan ketään, jolta voisin kysyä neuvoa. Kaikki kyselivät minulta neuvoja.

Haluan auttaa kirjoittajia, sinua, oppimaan digiaikaa. Haluan helpottaa sinun oppimista, jotta sinun ei tarvitse yksin testailla ja tutkia asioita niin kuin minä jouduin tekemään.

Oma oppiminen ei lopu koskaan. Digiaika muuttuu koko ajan ja tutkin uusia uudistuksia aina. Se on osa minua. Samalla voin auttaa myös sinua eteenpäin.

Kirjoittaminen: Miten sinä kirjoitat helpommin?

Nyt on sinun aikasi pohtia sinun aihettasi. Mikä on sinun “elämäsi” aihe? Mitä sinä osaat, mitä sinä rakastat ja mitä voisit opettaa muille?

Jos sinä rakastat kertoa tarinoita, voit miettiä millaisia tarinoita? Runoja? Satuja? Novelleja? Draamaa? Näytelmiä? Mieti oma lajisi ja kirjoita sitä.

Mitä enemmän kirjoitat, sen nopeammaksi tulet ja helpommaksi myös kirjoittaminen tulee.

Onko sinulla monta aihetta?

Mieti miten voisit saada nämä yhdistettyä toisiinsa. Itse yhdistän: tietokoneet ja kirjoittamisen. Autan kirjoittajia hyödyntämään tietokoneita ja digiaikaa. Miten sinä voisit yhdistää omat aiheesi?

Aiheen jälkeen tulee luonnostelu

Nyt kun tiedät aiheesi, on aika luonnostella. Jos vaikka kirjoitat kissoista, mieti MITÄ kirjoitat. Ota vaikka kissan ruokavalio. Ala sitten miettiä mitä kaikkea haluat kertoa kyseisessä tekstissä ruokavaliosta. Tee vaikka ranskalaisilla viivoilla pieniä ideoita niin paljon kun keksit kyseisestä aiheesta. Jos näitä tulee liikaa, voit kirjoittaa ruokavaliosta useamman tekstin.

Kun olet saanut listattua kaikki ideat, ala kirjoittaa näitä yksitellen.

Kun olet kirjoittanut kaiken, voit muokkailla ja sitten julkaista tai siirtyä seuraavaan tekstiin.

Jos kirjoitat tarinoita, voit tässä kohtaa pohtia ensin koko tarinan ja tarinan tärkeimmät kohdat. Kun olet määritellyt ne, tarinan kirjoittaminen on helpompaa ja se etenee loogisesti ilman, että sanasi menevät sekaisin ja alkavat kulkea väärään suuntaan.

Ja muista, tämä oli vain luonnos! Mikäli tekstisi alkaa viedä eri suuntaan, voit pohtia luonnostasi uudelleen ja kirjoittaa sen uudelleen.

Kaikkea voi muokata! <3

Harjoitukset auttavat kirjoittamisen aloittamiseen

Kirjoittamisen aloittamista voit helpottaa erilaisten harjoitusten avulla. Näitä voi olla esimerkiksi sanalistojen teko, kuvista kirjoittaminen tai päähenkilön pohtiminen.

Erilaisia harjoituksia löydät esimerkiksi e-kirjastani 52 Sunnuntain kirjoitusharjoitusta.

Mikäli kirjoitat lyhyitä tarinoita kuten raapaleita, flash fictionia tai novelleja, suosittelen tutustumaan Flash Fiction – Pienten tarinoiden peruskurssiin (e-kirja).

Hauskoja kirjoitushetkiä! <3

Hanna

 


Eikö kirjoittaminen suju? Tarvitseeko yrityksesi sisältöjä, mutta oma aikasi ei riitä kaikkeen?

Tämä on yksi osa-alue, jossa voin auttaa sinua. Lue lisää muista osa-alueista täältä…


52 Sunnuntain harjoitusta kirjoittamiseen

52 Sunnuntain harjoitusta kirjoittamiseen

52 sunnuntain harjoitusta kirjoittamiseen on e-kirja, joka antaa koko vuodeksi tekemistä. Harjoitusten avulla innostut kirjoittamaan joka viikko yhä uudestaan. Useimpia harjoituksia voit tehdä moneenkin kertaan.

***Osa linkeistä on affiliate-linkkejä. Linkin klikkaus ei aiheuta sinulle kuluja. Mikäli ostat, saan siitä pienen provision.

More info →

Miten suojaat yrityksesi?

Digiaikana netissä voi yhdessä yössä tapahtua mitä vain. Aamulla herätessäsi Facebook on saattanut muuttaa toimintaansa tai Facebook on sulkenut kaikki ryhmät.

Koskaan et tiedä mitä tapahtuu!

Mutta kun aloitat yrityksesi suojaamisen NYT, olet varautunut jo tulevaan.

Tässä blogitekstissä kerron sinulle tärkeimmät suojautumiskeinot digiaikana.

#1: Omat kotisivut – Sosiaalinen media on vain kotisivujesi kaveri!

Pidä päämarkkinointisi omilla sivuillasi, sillä et voi koskaan tietää mitä sosiaalisessa mediassa tapahtuu.

Hyödynnä sosiaalista mediaa tukena kaikelle mitä kotisivuillasi teet.

#2: Blogi auttaa silloinkin kun et itse tee töitä

Blogi on myyntikanavanasi 24/7 eikä sille tarvitse maksaa “palkkaa”. Blogia pitämällä asiakkaasi lukevat sinusta jo ennen kuin ottavat sinuun yhteyttä. Laita blogisi tekemään työtä puolestasi. <3

Älä stressaa bloggaamisen suhteen. Blogata voi tosi monipuolisesti. Tärkeintä siinä on, että autat jotenkin asiakastasi ja pidät blogin kirjoittamisen itsellesi hauskana puuhana. Kutsun tätä bloggaamista “Lempeäksi Bloggaamiseksi”. Tällöin et stressaa kirjoittamisesta. Ja kun kirjoittamisessa ei ole mukana stressiä, se on paljon helpompaa!

#3: Sähköpostiautomaatio markkinoi puolestasi

Sähköpostiautomaatio auttaa sinua markkinoimaan. Varsinkin jos markkinointi ahdistaa tai stressaa sinua, automaatio tekee työn puolestasi ilman turhaa stressiä.

Sähköpostiautomaatio tekee työtä myös silloin kun itse lomailet! 🙂

Tee ikivihreitä automaatioita, jotka auttavat asiakastasi matkalla kohti ostopäätöstä.

Miten sinä voisit auttaa asiakastasi ennen kuin hän ostaa tuotteesi tai palvelusi?

#4: Digituotteilla voit tienata ilman omaa jatkuvaa työpanostusta

Voit tienata kun nukut. Kun teet digituotteen kerran, voit myydä sitä ikuisesti.

Mikäli sinulla ei ole vielä omia digituotteita, voit alkaa markkinoida myös muiden digituotteita affiliate-markkinoinnilla!

Tutustu ensin muiden tuotteisiin ennen kuin suosittelet sitä omalle yleisöllesi.

Näin tiedät varmasti, että digituotteesta on jotain hyötyä.

#5: Keskity oleelliseen

Muista keskittyä aina oleelliseen! Usein yrittäjät jämähtävät siihen, että kaiken pitää olla täydellistä. Kotisivu ei ole täydellinen, blogin ulkoasu ei ole täydellinen… Kotisivu ei ole koskaan valmis! Sitä voisi muuttaa vaikka koko ajan…

Eli… Mikä on tärkeämpää? AUTTAA ASIAKASTASI.

Auta häntä kirjoittamalla blogia. Auta häntä kirjoittamalla sähköposteja. Auta häntä somettamalla fiksusti.


Haluatko turvata yrityksesi ja tehdä työtä fiksummin?

Digiaika muuttuu koko ajan. Nyt on aika lähteä turvaamaan omaa tulevaisuuttasi ja tekemään työtä paljon fiksummin ja tehokkaammin. <3

Autan sinua turvaamaan oman yrityksesi. <3

Lue lisää miten voin auttaa sinua!

 

 

 

Miksi jokaisen kirjoittajan kannattaa blogata?

Miksi jokaisen kirjoittajan kannattaa blogata?

Blogia voi kirjoittaa monin eri tavoin. Blogissa voit opettaa, innostaa, kannustaa, inspiroida ja viihdyttää lukijaasi. Blogin tapa kannattaa pohtia sinun itsesi näkökulmasta ja siitä, mitä haluat blogilla saavuttaa.

Jos blogisi tarkoitus on markkinoida sinua hauskana kirjoittajana, silloin blogitekstitkin ovat hauskoja! Jos taas haluat opettaa muita, opeta myös blogissa!

Oma blogini on opettamista, kannustamista ja inspirointia. Haluan innostaa kirjoittajia ja yrittäjiä kirjoittamaan ja hyödyntämään digiaikaa sekä työssä että vapaa-ajalla. Tämän vuoksi myös oma blogi kattaa opetusta, kannustusta ja inspiraatiota.

Miten sinä bloggaat?


Miksi jokaisen kirjoittajan kannattaa blogata?

Blogin kirjoittaminen on samalla harjoittelua

Kirjoittamista usein “venytetään” sopivaan hetkeen ja odotetaan “eläkepäiviä” tai sitä hetkeä kun on aikaa kirjoittaa. Blogin pitäminen on hyvää harjoittelua kirjoittamiselle.

Kun kirjoitat paljon pieniä blogitekstejä, aloitat usein. Kirjoittamisessa on aina vaikeinta kirjoittamisen aloittaminen. Kun lähdet rennosti bloggaamaan etkä stressaa siitä, se on hyvää harjoittelua kaikkeen kirjoittamiseen! 🙂

Löydät lisää ideoita

Mitä enemmän kirjoitat, sen enemmän keksit lisää ideoita. Jos kirjoitat fiktiota, sinunkin kannattaa blogata! Mitä enemmän kirjoitat erilaisia asioita, sen enemmän keksit myös ratkaisuja pitkiin tarinoihisi.

Löydät inspiraation

Jos sinun pitäisi tänään kirjoittaa, mutta et pääse kirjoittamisen fiilikseen, silloin kannattaa kirjoittaa lyhyt blogiteksti. Kun olet aloittanut tällä, voit siirtyä kohti tämän päivän projektiasi.

Markkinoit blogin avulla

Samalla kun harjoittelet, keräät ideoita ja löydät inspiraatiota blogista, markkinoit samalla itseäsi ja tekstejäsi. Blogi on hyvä kanava markkinoida kirjoja ja muita tekstejä jo ennakkoon ennen kuin olet saanut projektisi edes valmiiksi.

Muista myös hyötykäyttää blogia!

Jokainen sana ja lause, jonka kirjoitat on sinun. Tietysti jos kirjoitat asiakkaalle, tekijänoikeudet siirtyvät hänelle. Mutta jos kirjoitat omaa blogia ja muita tekstejä itseäsi varten, voit hyötykäyttää näitä monin eri tavoin.

Esimerkiksi:

  • sosiaalisen median julkaisuja
  • sähköpostimarkkinointiin viestejä
  • e-kirjoja
  • oppaita
  • kursseja
  • jne.

Eikö kirjoittaminen suju? Tarvitseeko yrityksesi sisältöjä, mutta oma aikasi ei riitä kaikkeen?

Tämä on yksi osa-alue, jossa voin auttaa sinua. Lue lisää muista osa-alueista täältä…

Oletko sinä multi-passion-yrittäjä?

Kauan sitten lähtiessäni yrittäjäksi minulle kerrottiin, että minun pitää keskittyä vain yhteen asiaan, jotta voisin menestyä. Yritin, yritin ja yritin. Aina kun keksityin yhteen asiaan, mielessäni kimpoili miljoona muuta bisness-ideaa, jota voisin tehdä.

Halusin toteuttaa ne kaikki. Heti. En odottaa, jotta yksi yritys tulisi “päätökseen”.

Mikään niistä ei koskaan voi tulla täydellisesti päätökseen, sillä sitähän pitäisi tehdä koko ajan. Se on työtä…

Pelkäsin mahdollisuuksien menettämistä.

Pelkäsin, että tämä idea ei kannata, joten siirryin seuraavaan…

Jossain vaiheessa luin artikkelin, jossa kerrottiin “multi-talented” kirjoittajista. He olivat kirjoittajia, joille yksi aihe ei riittänyt. Kun heidät yritettiin purkittaa yhteen aiheeseen, heidän luovuutensa katosi.

Tunsin siitä itseni.

Minä olin multi-passion-yrittäjä.

Oletko sinä multi-passion-yrittäjä?

Ja sitten tapahtui jotain ihmeellistä…

Heti kun annoin itselleni LUVAN kirjoittaa mitä halusin kirjoittaa, kaikki palaset alkoi loksahdella paikoilleen. En ollut enää purkissa oleva Hanna, olin multi-passion-yrittäjä.

Samalla koko yrityksen uudistaminen lähti käyntiin ja siitä seurasi se, että lähdin pohtimaan myös keinoja, jossa voisin olla minä ilman että kukaan rajaisi minua mihinkään muottiin.

Siitä lähti kotisivujen uudistaminen, tuotteiden ja palveluiden uudistaminen, ihan kaikki…

Loin yrityksen, joka sisälsi nämä kaikki ainekset, josta minut oli tehty. Tunsin olevani vihdoin vapaa tekemään mitä halusin. TÄMÄ oli se yritys, josta minun ei tarvinnut enää “hyppiä” pois, sillä se oli juuri sitä, mitä olin.


Oletko sinä multi-passion-yrittäjä? Etkö ehdi tehdä yksin kaikkea?

Minäkin olen multi-passion-ihminen. <3 Rakastan monia eri asioita ja haluaisin auttaa jokaisessa asiassa. Oletko sinäkin samanlainen?

Voin auttaa sinua olemaan juuri sellainen kuin olet. <3 Multi-passion. <3

Näin minä voin auttaa sinua…

 

 

Virtuaaliassistentti Hanna Siltamäki

Bloggaan kirjoittamisesta, lukemisesta ja elämästä digiajan keskellä.

Hanna

Pin It on Pinterest

Share This