Kauan sitten lähdin haaveilemaan etätyöstä, aika- ja paikkariippumattomasta työstä. Se olisi työ, jota voisin tehdä missä vain ja koska vain. Voisin tehdä sitä kannettavalla, kännykällä tai vaikka pöytäkoneella jos niin halusin.

Minulle tärkeintä oli aina, että saisin tehdä työtä juuri silloin kun itse halusin. Perheen äitinä saattaa tulla äkillisiä ylläreitä pitkin viikkoa, joten halusin tehdä töitä myös iltaisin.

Innoissani lähdin yrittäjäksi. Jossain kohtaa huomasin, että hei… Ei tämä olekaan aika- ja paikkariippumatonta!

Onkohan sinulle käynyt näin…?

Oletko oikeasti aika- ja paikkariippumattomalla tiellä?

Haaveiletko sinä aika- ja paikkariippumattomasta työstä? Minäkin haaveilin siitä ennen yrittäjyyttä.

Lähdin yrittäjäksi sisällöntuottajana ja virtuaaliassistenttina. Silloin luulin, että NÄMÄ olisivat AIKA- ja paikkariippumattomia.

Mutta.

Eivät olleetkaan!

Mietitäänpäs hieman. Sisällöntuottajalla ja virtuaaliassistentilla on asiakkaita. Asiakkailla on tietyt odotukset ja he odottavat työn valmistumista tietyn ajan sisällä. Virtuaaliassistentilla saattaa olla päivittäisiä, viikottaisia ja kuukausittaisia työtehtäviä.

Eli.

Et ole AIKAriippumaton.

Olet sidottuna asiakkaiden aikatauluun.

Mitä sitten jos sairastut? Kuka sitten tekee työsi? Et voi kaikkia töitä tehdä ennakkoon.

Tai mitä jos sinulle kertyy päällekkäisiä töitä viivästysten tai sairastelujen vuoksi? Silloin joudut tekemään vieläkin enemmän töitä!

Virtuaaliassistentin työ ei ole aikariippumatonta. Ja sisällöntuottajakin joutuu aika ajoin tuottamaan sisältöä tietyn ajan kuluessa.

Ja PAIKKAriippumattomuus.

Jos haaveilet omasta verkkokaupasta… Saatat ehkä olla kotona tehdä töitä, mutta jos sinulla on fyysisiä tuotteita, et ole paikkariippumaton. Etkä ole myöskään silloin AIKAriippumaton.

Asiakkaat tarvitsevat tilauksensa etkä voi lähteä lomalle moneksi kuukaudeksi ja jättää varastoa jonnekin. Ja tuskin otat varastoa mukaasi lomallekaan…

AIKA- ja paikkariippumattomuus on minulle <3

Itse en ollenkaan tullut ajatelleeksi, että lapseni voisivat tulla kipeiksi. Hehän ovat terveitä! Enkä ajatellut, että itsekin voisin olla joskus kipeä…

Aika- ja paikkariippumattomuus tarjoaa mahdollisuuden joustaa. Luoda oman aikataulun. Tehdä työtä juuri silloin kun itse haluaa.

Minulle aika- ja paikkariippumattomuus antaa mahdollisuuden luoda uutta juuri silloin kun inspiraatio iskee. <3

Minulla usein inspiraatio iskee “hulluihin” kellonaikoihin! 😀 Näin AIKA- ja paikkariippumattomuus voi olla myös mahdollisuus olla luova omaan tahtiin. <3

Kirjoittaminen on ollut aina lähellä sydäntäni. En kuitenkaan halua pitää sitä “pakkona”. Kun teen sitä rakkaudesta, teksti sujuu paljon paremmin. <3 Kun aika rajataan tiettyyn muottiin ja on “pakko” kirjoittaa vaikka joka perjantai, se ei aina vain toimi!

Vapaus tuo luovuutta. <3

Eli mitä AIKA- ja PAIKKAriippumattomuus sitten on?

Se on digituotteita sekä affiliate-markkinointia. Toisinaan se saattaa olla myös verkostomarkkinointia, mutta minä en opeta sinulle sitä.

Opetan sinulle digituotteita ja affiliate-markkinointia.

Niiden avulla pystyt olla TÄYSIN AIKA- ja PAIKKAriippumaton.

Niiden avulla voit automatisoida oikeastaan koko yritystoimintasi ja tehdä työtäsi juuri siellä missä haluat ja milloin haluat.

Jos valvot öisin, nukut päivisin tai teet työtä vaikka saunassa, se onnistuu!

Mutta mitä jos et ole digituotteilla ja affiliate-markkinoinnilla liikkeellä?

Ei haittaa! Vaikka yrityksesi olisi nyt ajallisesti tai paikallisesti jossain, voit silti hyödyntää digituotteita ja affiliate-markkinointia osana omaa yritystäsi.

Etsit tuotteita, joita jo käytät tai joista voisi olla sinulle apua yritystoiminnassasi ja ryhdyt markkinoimaan niitä affiliate-kumppanina tai teet oman e-kirjan tai kurssin.

Digituotteet ja affiliate-markkinointi voi auttaa sinua silloin jos itse et jostain syystä pysty tekemään töitä tai asiakastöitä on jostain syystä vähemmän. Esimerkiksi jos yrityksesi on kausiluonteista, voi olla että digituotteet sopivat hyvin hiljaisina aikoina.

Digituotteet ja affiliate-markkinointi auttavat sinua myös siirtymään osittaiseen aika- ja paikkariippumattomaan työhön. Mitä enemmän teet töitä digituotteiden ja affiliate-markkinoinnin kanssa, sen enemmän pystyt vapauttamaan aikaasi siitä EI aika- ja paikkariippumattomasta työstä.

Millainen yritys sinulla on tällä hetkellä?

Onko yrityksesi mahdollista olla aika- ja paikkariippumaton? Haluatko edes täydellistä vapautta vai haluatko luoda yrityksen, joka mahdollistaa osittaisen aika- ja paikkariippumattomuuden?

Jos yrityksesi ei ole aika- ja paikkariippumattomalla tiellä, voit alkaa miettiä erilaisia digituoteideoita tai affiliate-tuotteita, jotka sopisivat hyvin yritykseesi.


Mutta mitä jos sinulla on nyt kädet täynnä töitä etkä ehdi miettiä digituotteita?

Aika- ja paikkariippumattoman työn voi lähteä kehittämään myös pienillä askelilla. Ensimmäisenä sinun pitää oppia vapauttamaan omaa aikaasi, jotta voisit antaa uudelle suunnalle tilaa.

Aloita matkasi kohti aika- ja paikkariippumatonta työtä!

Näin minä voin auttaa sinua…