Kirjoittaminen: Miten kirjoitat helposti?

Voit kirjoittaa helposti silloin kun rakastat sitä mitä kirjoitat. Ennen kuin kirjoitat, mieti mitä rakastat? Mistä voisit kirjoittaa ja jutella aina?

Silloin kun löydät oman aiheesi, kirjoittaminen sujuu paljon helpommin.

Näin minä löysin oman aiheeni

Minä rakastan kirjoittamista ja kirjoittamisesta puhumista ystäväni kanssa. Se sai minut perustamaan kauan sitten ensimmäisen kirjoittamiseen liittyvän blogini. Siitä seurasi lisää muita vähän pienempiä blogeja ja ideoita kirjoittamiseen. Vähitellen aloin ymmärtämään oman aiheeni ja näkökulmani kaikkeen.

Toinen osa-alue on tietokoneet. Voisin jutella niistäkin vaikka kuinka paljon.

Lopulta yhdistin nämä kaksi osaksi tätä nykyistä blogiani.

Ei riitä vain pelkkä kirjoittaminen tai sanataideohjaajana toimiminen. Haluan auttaa kirjoittajia hyödyntämään enemmän tietokoneita ja digiaikaa ja innostaa heitä kirjoittamaan.

Itse opiskelin tietokoneita ja välillä tuntui siltä, ettei minulla ollut koskaan ketään, jolta voisin kysyä neuvoa. Kaikki kyselivät minulta neuvoja.

Haluan auttaa kirjoittajia, sinua, oppimaan digiaikaa. Haluan helpottaa sinun oppimista, jotta sinun ei tarvitse yksin testailla ja tutkia asioita niin kuin minä jouduin tekemään.

Oma oppiminen ei lopu koskaan. Digiaika muuttuu koko ajan ja tutkin uusia uudistuksia aina. Se on osa minua. Samalla voin auttaa myös sinua eteenpäin.

Kirjoittaminen: Miten sinä kirjoitat helpommin?

Nyt on sinun aikasi pohtia sinun aihettasi. Mikä on sinun “elämäsi” aihe? Mitä sinä osaat, mitä sinä rakastat ja mitä voisit opettaa muille?

Jos sinä rakastat kertoa tarinoita, voit miettiä millaisia tarinoita? Runoja? Satuja? Novelleja? Draamaa? Näytelmiä? Mieti oma lajisi ja kirjoita sitä.

Mitä enemmän kirjoitat, sen nopeammaksi tulet ja helpommaksi myös kirjoittaminen tulee.

Onko sinulla monta aihetta?

Mieti miten voisit saada nämä yhdistettyä toisiinsa. Itse yhdistän: tietokoneet ja kirjoittamisen. Autan kirjoittajia hyödyntämään tietokoneita ja digiaikaa. Miten sinä voisit yhdistää omat aiheesi?

Aiheen jälkeen tulee luonnostelu

Nyt kun tiedät aiheesi, on aika luonnostella. Jos vaikka kirjoitat kissoista, mieti MITÄ kirjoitat. Ota vaikka kissan ruokavalio. Ala sitten miettiä mitä kaikkea haluat kertoa kyseisessä tekstissä ruokavaliosta. Tee vaikka ranskalaisilla viivoilla pieniä ideoita niin paljon kun keksit kyseisestä aiheesta. Jos näitä tulee liikaa, voit kirjoittaa ruokavaliosta useamman tekstin.

Kun olet saanut listattua kaikki ideat, ala kirjoittaa näitä yksitellen.

Kun olet kirjoittanut kaiken, voit muokkailla ja sitten julkaista tai siirtyä seuraavaan tekstiin.

Jos kirjoitat tarinoita, voit tässä kohtaa pohtia ensin koko tarinan ja tarinan tärkeimmät kohdat. Kun olet määritellyt ne, tarinan kirjoittaminen on helpompaa ja se etenee loogisesti ilman, että sanasi menevät sekaisin ja alkavat kulkea väärään suuntaan.

Ja muista, tämä oli vain luonnos! Mikäli tekstisi alkaa viedä eri suuntaan, voit pohtia luonnostasi uudelleen ja kirjoittaa sen uudelleen.

Kaikkea voi muokata! <3

Harjoitukset auttavat kirjoittamisen aloittamiseen

Kirjoittamisen aloittamista voit helpottaa erilaisten harjoitusten avulla. Näitä voi olla esimerkiksi sanalistojen teko, kuvista kirjoittaminen tai päähenkilön pohtiminen.

Erilaisia harjoituksia löydät esimerkiksi e-kirjastani 52 Sunnuntain kirjoitusharjoitusta.

Mikäli kirjoitat lyhyitä tarinoita kuten raapaleita, flash fictionia tai novelleja, suosittelen tutustumaan Flash Fiction – Pienten tarinoiden peruskurssiin (e-kirja).

Hauskoja kirjoitushetkiä! <3

Hanna

 


Eikö kirjoittaminen suju? Tarvitseeko yrityksesi sisältöjä, mutta oma aikasi ei riitä kaikkeen?

Tämä on yksi osa-alue, jossa voin auttaa sinua. Lue lisää muista osa-alueista täältä…


52 Sunnuntain harjoitusta kirjoittamiseen

52 Sunnuntain harjoitusta kirjoittamiseen

52 sunnuntain harjoitusta kirjoittamiseen on e-kirja, joka antaa koko vuodeksi tekemistä. Harjoitusten avulla innostut kirjoittamaan joka viikko yhä uudestaan. Useimpia harjoituksia voit tehdä moneenkin kertaan.

***Osa linkeistä on affiliate-linkkejä. Linkin klikkaus ei aiheuta sinulle kuluja. Mikäli ostat, saan siitä pienen provision.

More info →