Mikä on virtuaaliassistentti?

 

 

Usein saan ihmetteleviä katseita kun kerron olevani virtuaaliassistentti. Nimikettä hämmästellään ja sen jälkeen tulee lista muita kysymyksiä. Mikä on virtuaaliassistentti? Mitä virtuaaliassistentti tekee? Miten päädyit virtuaaliassistentiksi? Ja paljon muuta…

Tässä blogitekstissä kerron virtuaaliassistentin määritelmästä ja virtuaaliassistentin työtehtävistä.

Mikä on virtuaaliassistentti?

Virtuaaliassistentti on nimensä mukaan assistentti, joka tekee työtään virtuaalisesti. Usein virtuaaliassistentti on itse yrittäjä ja asiakkaina yritykset. Kuitenkin myös yksityishenkilöt voivat palkata itselleen virtuaaliassistentin jos niin haluavat.

Virtuaaliassistentti on kuin virtuaalinen sihteeri. Maailma muuttuu koko ajan ja niin myös virtuaaliassistentitkin muuttuvat sen mukana. Ennen jokaisella yrityksellä oli sihteeri tai useampia, nyt sihteerit ovat itse yrittäjiä ja tarjoavat tehokasta palvelua yrittäjille.

Mitä hyötyä on ulkoistaa töitä virtuaaliassistentille?

Yrittäjällä on usein paljon töitä tehtävänään ja aikaa kuluu monenlaisiin pieniin ja suuriin töihin. Kun yrittäjä keskittyy omaan työhönsä, hän saa paljon enemmän aikaan.

Virtuaaliassistentit auttavat yrittäjää juoksevissa ja rutiininomaisissa töissä sekä vähän vaativimmissakin töissä. Yrittäjä itse saa enemmän aikaa keskittyä varsinaiseen liiketoimintaan ja siten kasvattaa kassavirtaa. Hänen ei tarvitse itse osata kaikkea vaan voi ulkoistaa juuri ne asiat, joita ei itse osaa tehdä tai halua tehdä.

Bloggaajat ja digiyrittäjät hyötyvät virtuaaliassistentin avusta myös monin eri tavoin. He voivat tehdä uusia tulovirtoja ja usein virtuaaliassistentit auttavat myös näiden uusien tulovirtojen koostamisessa ja luonnissa.

Virtuaaliassistentille ulkoistaminen on myös edullisempaa kuin kokoaikaisen työntekijän palkkaaminen. Yrittäjä voi ulkoistaa juuri sen verran töitä kuin tarvitsee. Askel askeleelta ulkoistaminen on tehokasta, sillä tällöin yrittäjä oppii vähitellen itsekin ulkoistamaan ja delegoimaan työtehtäviä eikä kuluerä alussa tunnu liian suurelta.

Miksi kannattaa ulkoistaa virtuaaliassistentille?

Mitä työtehtäviä virtuaaliassistentit tekevät?
Virtuaaliassistenttina voi tehdä melkein mitä vain töitä, joita pystyy tekemään virtuaalisesti ja paikasta riippumatta. Vain oma mielikuvitus on rajana. Maailma muuttuu ja niin muuttuvat myös nämäkin työtehtävät.

Tässä listassa on yleisimpiä virtuaaliassistentin töitä:

  • Sosiaalisen median ylläpito
  • Blogin ylläpito
  • Sisällöntuotanto
  • Sähköpostimarkkinointi
  • Kalenterin ja sähköpostin järjestäminen
  • E-tuotteiden suunnittelu, toteutus
  • Markkinointi
  • Kotisivujen ylläpito
  • Verkkokaupan ylläpito
  • Kuvankäsittely

Listaan mahtuu lukuisia työtehtäviä lisää riippuen yrityksen toimialasta ja miten paljon yrittäjä itse pystyy ulkoistamaan töitään.

Kaipaatko apua digituotteiden ideoinnissa, suunnittelussa ja toteutuksessa?

Autan sinua ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan digituotteita. Tarjoan sinulle blogini välityksellä tietoa digituotteista ja niiden hyödyntämisestä yritystoiminnassa.

Jos jokin asia askarruttaa sinua ja tarvitset enemmän apua kuin vain blogitekstit…

Tarvitsetko apua digituotteiden ideointiin, suunnitteluun tai toteutukseen? Sähköpostivalmennus auttaa sinua eteenpäin.

 

Tallenna

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This