Haluatko erottua muista ja löytää oman äänesi kirjoittajana? Kuka sinä olet? Miten sinä voit puhua itsenäsi, mutta samalla auttaa muita?

Ihmiset ostavat ihmiseltä eivätkä yritykseltä. Sinun kannattaa harjoitella kirjoittamista henkilönä. Ole SINÄ. Ole uniikki. <3

Kirjoita omaa tarinaasi

Erotut heti muista kun kerrot omaa tarinaasi. Vaikka blogiteksti olisikin tarkoitettu markkinoimaan yritystäsi, voit silti kertoa siinä vähän itsestäsi. Kuitenkin yritys = SINÄ.

Miten sinä sitten sijoitat omaa tarinaasi blogin sekaan? Mistä tahansa sinä kirjoitatkaan, on sinulla varmasti oma tarinasi aiheesta.

Omassa blogissani usein kerron omasta sihteerin taustasta, tietokoneiden ja kirjoittamisen harrastamisestani.

Sinun ei tarvitse pitkiä pätkiä kertoa joka kerta itsestäsi. Riittää kun kerrot muutaman lauseen verran. Sekin jo tuo lukijaa lähemmäksi sinua.

Huomasitko? Kerroin juuri vähän itsestäni. 🙂 Nyt tiedät, että olin joskus sihteeri ja rakastan tietokoneita ja kirjoittamista. 🙂

Miten minä löysin oman ääneni?

Olen kirjoittanut koko elämäni. Suuren osan elämästäni pidin kirjoitukset omana tietonani tai kirjoitin asioita nimimerkin takana tai taiteilijanimellä. Silloin se oli minulle ihan hyvä juttu. Silloin en kokenut vielä tarvetta näyttää kaikille kirjoittamista. Vähitellen kuitenkin innostuin näyttämään kirjoituksiani myös muille.

Olen kirjoittanut rakkausrunoja ja -tarinoita, roolipelejä, näytelmiä, satuja, novelleja… Mitä enemmän olin kirjoittanut, sen varmemmaksi tulin. Vähitellen aloin luottaa itseeni ja aloin näyttää tekstejä myös muille. Aloin julkaista tekstejä omalla nimelläni ja saadessani niistä palautetta, kirjoitin yhä vain enemmän.

Olen kirjoittanut lääkäreiden saneluja, hakukoneoptimoituja blogitekstejä ja artikkeleita, uutiskirjeitä ja sosiaalisen median päivityksiä. Kaikenlaista… Vähitellen siitä alkoi muodostua myös ammatti. Halusin kirjoittaa työkseni. Se johti minut sisällöntuottajaksi, virtuaaliassistentiksi ja lopulta digivalmentajaksi ja sanataideohjaajaksi.

Vaikka pidin kirjoittamisesta muille hyvänä ammattina, halusin auttaa ihmisiä enemmän. Tämä johti valmentamiseen ja sanataideohjaajaksi. Kirjoittamisella voi auttaa ihmisiä monipuolisesti ja rakkaus tietokoneisiin tuo siihen vielä hyvän yhdistelmän. <3 Tietokone ei ole mitään ilman kirjoittamista ja nykyään on hankalaa kirjoittaa mitään pitkästi ilman tietokoneita. Nämä kulkevat käsi kädessä. <3

Kirjoittaminen ja tietokoneet <3 Siinä on minun tarinani. Minun tapani kirjoittaa. <3

Ajan myötä olen löytänyt oman tapani kirjoittaa. Kirjoittaminen harjaannuttaa ja opettaa. Mitä enemmän kirjoitan, sen paremmaksi tulen.

Tässä blogissa kirjoitan omaa tarinaani ja samalla saan auttaa muita. Sinua.

Miten sinä voit auttaa muita? Mitä sinä olet oppinut, josta voisit kertoa myös muille?

Löydä oma ääni kirjoittajana

Harjoittele itsellesi kirjoittamista. Kirjoita vaikka päiväkirjaa ja kirjoita omasta elämästäsi. Oman äänen löydät siis itsestäsi. <3

Mitä enemmän kirjoitat ja tutustut itseesi, sen paremmin opit myös kertomaan omaa tarinaasi ja jakamaan sitä muille.

Kirjoita päiväkirjaa, blogia, someta… Kirjoita erilaisia asioita ja alat vähitellen löytämään itsesi ja oman äänesi. <3

Kun opit kirjoittamaan uniikisti, samalla poistat myös kilpailua. Kukaan ei kirjoita niin kuin sinä! Kenelläkään ei ole samaa elämänkokemusta niin kuin sinulla on. Ole SINÄ ja kerro se. <3

Kirjoitusharjoituksia oman äänesi löytämiseen:

  • kirjoita päiväkirjaa viikon verran: kirjoita mitä opit, mitä kokemuksia saat
  • kirjoita menneestä: miksi sinä olet juuri siinä missä olet nyt? Mitä olet oppinut?
  • kirjoita kuvaus itsestäsi: tätä voit käyttää blogissa tai missä vain! Millainen sinä olet? Miksi sinua kannattaa seurata somessa tai lukea sinun blogiasi?

 

Estääkö jokin sinua kirjoittamasta tai julkaisemasta asioita omalla nimelläsi?

Lähde mukaan avaamaan kirjoittamisen esteitä. <3