Kirjoittaminen on tehokasta ja monipuolista. Sen avulla voit ideoida, suunnitella ja toteuttaa!

Kirjoittamalla voit jopa luoda itsellesi yrityksen. Kirjoittamisen avulla voit tienata rahaa.

 

Itse haaveilin kirjailijan ammatista jo pienenä. Sitten se oli toimittaja, elokuvakäsikirjoittaja, runoilija…

Kuitenkin lähdin opiskelemaan merkonomiksi ja sihteerin työtä.

Istuessani eräänä kesänä kirjoittamassa lääkäreiden saneluja puhtaaksi, huomasin saavani rahaa KIRJOITTAMISELLA. Minä KIRJOITIN ja joku vielä MAKSOI minulle palkkaa siitä. Tein sitä mitä rakastin ja sain siitä vielä rahaa. Silloin aloin pohtia mistä muusta voisin saada rahaa kirjoittamisen avulla.

Silloin löysin sisällöntuotannon.

Sisällöntuotanto johti virtuaaliassistentin työhön ja siitä moniin muihin töihin. Matkan varrella löysin muita tapoja tienata rahaa kirjoittamisella.

Oletko sinä haaveillut joskus työstä, jossa voisit kirjoittaa? Tämä blogiteksti on sinulle. Näytän sinulle, miten pystyt hoitamaan “koko yritystä” pelkästään kirjoittamisen voimalla.


1. Suunnitelma

Ensimmäisenä suunnittelet ja ideoit oman yrityksesi kirjoittamalla. Tässä sinun kannattaa pohtia omaa itseäsi. Millainen itse olet? Millainen yritys sopii sinun luonteellesi ja mikä innostaa sinua?


2. Kotisivut

Usein kun puhutaan kotisivuista, keskitytään vain tekniseen toteutukseen tai visuaaliseen ilmeeseen. Tässä kohtaa minä puhun teksteistä sivuillasi. Tulevat kotisivut tarvitsevat sisältöä, jotta niistä olisi hyötyä. Mieti kotisivut, joissa on vain värejä ja kuvia. Millaiset kotisivut ne olisivat? Teksti on yhtä tärkeää kotisivuissa kuin tekninen ja visuaalinen toteutus. Näistä puhutaan usein paljon vähemmän.

Etusivusi, blogisi, ota yhteyttä -sivusi ja kaikki muut sivut kaipaavat tekstiä. Kirjoita ne.


3. Tuotteet, palvelut

Nyt on aika pohtia rahan tekemistä. MITEN teet rahaa kirjoittamalla? Kirjoittamalla voit tehdä niin tuotteita, valmennuksia kuin palvelujakin.

Tuotteina voivat olla oppaat ja e-kirjat, valmennuksena voi toimia sähköpostivalmennus tai kurssit ja palveluna voit tarjota sisällöntuotantoa tai copywritingiä. Voit myös olla haamukirjoittaja ja kirjoittaa asiakkaiden puolesta kirjoja tai sisältöjä. Voit myös puhtaaksikirjoittaa asiakkaiden käsinkirjoitettuja asiakirjoja.

Millaiset tuotteet ja palvelut innostavat sinua? Pohdi näitä kirjoittamalla ja – kirjoita ne! 🙂


4. Markkinoi

Markkinointia voi tehdä moneen eri tyyliin. Kirjoittamalla voit markkinoida blogin avulla tai sosiaalisen median julkaisujen kautta. Kirjoittamalla voit markkinoida myös Facebookin ryhmissä tai perustaa kokonaan oman ryhmäsi!

Minäkin perustin oman ryhmäni. Ryhmäni Digituotteistajat on tarkoitettu kaikille, jotka ovat yrittäjiä tai haaveilevat siitä tai haluavat vain saavuttaa unelmiaan kirjoittamalla. Tule mukaan ryhmääni tästä!


5. Sosiaalinen media

Sosiaalinen media sujuu helposti myös pelkästään kirjoittamisella! 🙂 Toki kuvat voivat välillä olla hyvä elementti, mutta kirjoittamisellakin pääsee pitkälle.

Facebookissa voit keskustella pelkästään kirjoittamalla ja jakaa linkkejä omaan blogiisi. Twitterissä voit keskustella kirjoittamalla. LinkedIn on myös täydellinen paikka kirjoittamiseen.

Vaikka Instagram on keskittynyt pääasiassa kuviin, sielläkin voi vaikuttaa sanoilla! Lisää kuviisi sanoja, kirjoita mielenkiintoisia kuvauksia ja kommentoi muiden kuvia. Näin myös Instagramissa voit kirjoittaa. 🙂


6. Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun voit hoitaa kokonaan kirjoittamalla. Sähköpostit ja sosiaalisen median hyödyntäminen asiakaspalveluna on hyvä keino auttaa asiakkaita kirjoittamalla. Voit myös lisätä itsellesi Chat-mahdollisuuden omille kotisivuillesi.


7. Kirjanpito

Kirjanpitoakin voit pitää kirjoittamalla! Itse toimitan kirjanpitäjälleni tarvittavat kuitit suoraan sähköpostilla. Samaan tyyliin hoituu myös kysymykset ja tiedustelut. Minun ei tarvitse lähteä kirjanpitäjän luokse vaan kaikki hoituu KIRJOITTAMALLA.


Kirjoittamalla voit luoda yrityksen

Huomasitko? Kirjoittamisella pystyt tekemään vaikka mitä! 🙂

  • Kirjoittaminen voi olla yrityksesi tuote, palvelu tai valmennus
  • Kirjoittamisella löydät oman tavan tehdä asioita
  • Kirjoittaminen auttaa ideoimaan ja suunnittelemaan
  • Kirjoittaminen voi olla markkinointia
  • Kirjoittamisella hoidat asiakaspalvelua
  • Kirjoittamisella hoidat kirjanpitoa ja muita toimistotöitä

Kirjoittaminen auttaa myös kun sinulla on ongelmia. Jos sinulla on jokin ongelma, ala kirjoittaa siitä! Alitajuntasi alkaa työstää ideoita ongelman ratkaisuun.

Mitä jos kuitenkaan et pysty kirjoittamaan?

Kirjoittamisella tienaamisessa sinun pitää kirjoittaa, jotta yrityksesi elää ja menestyy. Kirjoittaminen saattaa olla silloin yrityksesi elinehto. Tällöin sinun pitää pystyä kirjoittamaan milloin tahansa.

Mutta mitä jos et aina pystykään kirjoittamaan?

Silloin sinulla saattaa olla jokin kolmesta kirjoittamisen esteistä! Loin ilmaisen valmennuksen, jonka avulla autan sinua huomaamaan esteet ja käsittelemään niitä. Valmennuksen jälkeen löydät uusia tapoja tuottaa tekstiä.

Lähde pitämään huolta omasta yrityksestäsi ja liity ilmaiseen valmennukseen tästä!

PS. Lisää tämä kuva Pinterestiin, jotta voit palata siihen myöhemmin! 🙂

yritys kirjoittaminen